Blogi‎ > ‎

Lavastus tuo mystiikan näyttämölle

lähettänyt Ramandan tanssi 7.10.2017 klo 13.13
Ramandan tanssi rakentuu mustalaismyyteistä, ikimetsästä, mustalaisleiristä ja merentakaisesta linnasta. Kokosimme Aleksanterin teatteriin kaikkien näiden lavasteet ja vielä tämän viikon niitä parannetaan ja siistitään yksityiskohtia. Metsässä nähdään oikeita puita, mustalaisleiri kulkee kärrien kanssa tavaraa kantaen, luonnon helmassa ja kerääntyy iltanuotiolle. Tässä blogitekstissä avaan hiukan lavasteiden syntyä ja saatte muutamia vinkkejä erilaisten proppien rakentamiseen.

Metsä näyttämöllä

Istuimme ohjelmoimassa valotekniikkaa, kun vieraileva kollega toisesta teatterista kommentoi: "On teillä h
ieno lavastus. Yksinkertainen näyttää hyvältä." Olemme valinneet lavastukseen muutaman yksinkertaisen ja selkeän elementin sekä ihan oikeita kantoja ja puita metsästä. Valaistuksella kaikki saadaan toisintamaan metsän lämmintä syleilyä. Pienet hevoskärryt ja nuotion kajo tuovat leiriin henkeä.

Puiden ja kantojen juurille valmistimme villaisesta pellavakuidusta vihreäksi värjäämällä 
kestävää sammalta. Siihen kiinnitettiin vielä paikoin kukkia niin, että metsä pääsee loistoonsa.

Kuten saduissa yleensä, tässäkään myyttisessä seikkailussa ei kaikkialla ole aivan yhtä ystävällistä kuin mustalaisten metsässä vaellellessa. Meren takana kohoaa Saimin linna, jossa tapahtuu kummia. Saimin valtaistuin on verhoiltu kullalla ja hänen kauniissa linnassaan vaanii pelottavia otuksia.Ensimmäisenä lavastustyönämme kokosimme Saimille suuren hyllyn, joka kattaa kaikki yrtit, marjat ja 
keitosten muut ainekset. Hyllyä peittävät hämähäkin seitit ja sitä pitkin matelee käärmeitä. Saimin huonetta koristaa myös valtaistuin, kynttelikkö ja tornihuoneen keskellä porisee suuri valurautapata. Hämähäkin seittien ohessa komeilee tietenkin myös muutama suuri hämähäkki ja lepakko. Valitsimme hyllyn rakennuspuiksi leveän rungon kyljestä veistetyt, kaarnaiset laudat. 

Punanaamiosta löytyivät kaikki pelottavat eläimet ja ennen kaikkea katosta padan ylle laskeutuva valtava hämähäkki. Savukone ja valot padan sisällä kruunaavat tunnelman. Saa nähdä, mikä kumma sitä Saimia oikein vaivaa ja mitä kaikkea linnassa meren takana lopulta tapahtuu...

www.punanaamio.fi

Comments